De Galaxy S5 Active is in de Verenigde Staten officieel opgedoken op de website van de provider AT&T.

Het toestel heeft een robuuster uiterlijk dan de originele S5 met drie fysieke knoppen op de voorkant en een beschermende rand rond het hele toestel.

De S5 Active is grotendeels hetzelfde als de normale Galaxy S5 die ook al water- en stofdicht is. Bij de Galaxy S4 Active van vorig jaar was deze bestendigheid juist de extra toevoeging.

Zowel de originele S5 als de S5 Active hebben het IP67-keurmerk. De telefoons hebben de hoogste score (6) wat betreft stofbestendigheid en de op één na hoogste classificatie (7) voor waterbestendigheid.

Verschil

De S5 Active lijkt zich alleen te onderscheiden met de robuustere behuizing waardoor de telefoon tegen een stootje kan. Ook levert Samsung een aparte Activity-app mee waarin gebruikers hun activiteiten kunnen bijhouden.

Het 5,1 inch-scherm is hetzelfde als in de S5 en ook de camera en processor zijn ongewijzigd. De behuizing is met de fysieke knoppen en dikkere rand uiteraard wel anders.

Samsung Nederland kan nog niet zeggen of en wanneer de S5 Active in Nederland beschikbaar zal zijn. Er is ook nog geen officieel persbericht beschikbaar. Het toestel is alleen te zien en bestellen via AT&T.

Lees onze review van de Galaxy S5