LG heeft de G3 officieel onthuld. Het is het vierde grote Android-vlaggenschip van dit. We zetten de specificaties en foto's van de Galaxy S5, Xperia Z2, HTC One M8 en LG G3 voor je naast elkaar.

We hebben de G3 helaas op het moment van schrijven nog niet in handen gehad. Een uitgebreide vergelijking houden jullie dus nog te goed. We hebben wel al een vergelijking van de Galaxy S5, HTC one M8, Xperia Z2.

Specificaties

Foto's

De LG G3 heeft een kunststof achterkant met metalen coating en dunne randen rond het scherm

De Galaxy S5 heeft een stroeve kunststof achterkant, vingerafdrukscanner en hartslagmeter

De Xperia Z2 heeft een glazen voor- en achterkant met daar tussen een rand van aluminium

De HTC One M8 heeft een behuizing van geborsteld aluminium en is door de grote speakers vrij fors

Extra's

Uiteraard onderscheiden de telefoons zich niet alleen op specificaties of het uiterlijk. Er zijn ook extra functionaliteiten die een consument over de streep kunnen trekken. De belangrijkste op een rij:

Galaxy S5 - Dit toestel heeft een vingerafdrukscanner in de thuisknop en een hartslagmeter onder de camera op de achterkant. Bovendien is de telefoon waterdicht.

Xperia Z2 - Deze smartphone is ook waterdicht en wordt standaard geleverd met een ruisonderdrukkende koptelefoon van Sony zelf. 

HTC One M8 - Het toestel van HTC onderscheidt zich met de kwalitatief goede speakers aan de voorzijde en de Duo Camera aan de achterkant. Foto's gemaakt met deze camera kunnen achteraf worden scherpgesteld.

LG G3 - LG biedt gebruikers van zijn nieuwste smartphone een bijzondere camera met Laser Auto Focus voor beter en sneller scherpstellen. Ook de hogere resolutie van 2560 x 1440 pixels is onderscheidend, maar niet écht een extra te noemen.