Er zijn de afgelopen dagen tal van dummy's van de iPhone 6 opgedoken die allemaal hetzelfde ontwerp tonen. Hoewel het nog niet om het definitieve ontwerp hoeft te gaan, geven de toestellen inzicht in hoe de nieuwe iPhone eruit kan gaan zien.

Sinds vorige week verschijnen elke dag meerdere foto's en video's online waarin de iPhone 6 te zien is. Het nieuwe toestel van Apple wordt in augustus of september verwacht en zou in twee varianten uitkomen: een 4,7 inch- en 5,5 inch-versie. Ook gaan er al tijden geruchten over een heel nieuw ontwerp.

Dat ontwerp is nu in verschillende dummy's te zien. De iPhone 6 lijkt volgens deze afbeeldingen en video's meer op de iPod Touch met afgeronde randen. Ook het glas op de voorkant zou licht over de zijkant buigen wat we eerder bij de Nexus 4 zagen.

De iPhone 6 heeft nog steeds een aluminium behuizing, maar er zijn op de achterkant aan de onder- en bovenkant kunststof strips te zien, wellicht voor het doorgeven van het signaal. Ook is de behuizing een stuk dunner dan bij de iPhone 5S.

In onderstaande video afkomstig van Macitynet wordt de vermeende iPhone 6 vergeleken met een iPod Touch 5G.

In een andere video van 9to5mac wordt een iPhone 6-dummy naast de HTC One M8 en Galaxy S5 gehouden.

Hoewel er nog geen conclusies kunnen worden verbonden aan de dummy's, tonen de toestellen hoe de iPhone 6 eruit zou kunnen gaan zien. De meeste ontwerpen zijn namelijk gebaseerd op geruchten van betrouwbare bronnen en komen overeen met een eerder gelekte afbeelding van wat de iPhone 6 moet zijn.

Eén van de dummy's is overigens ook waterdicht, maar het is niet bekend of de iPhone 6 dat straks ook echt is. Daar zijn eerder nog geen geruchten over geweest.

Vijf opvallende iPhone 6-concepten

Bekijk alle gelekte foto's en details van de iPhone 6 tot nu toe