Uitgelekte screenshots tonen dat de LG G3 inderdaad een scherm met qhd-resolutie heeft, ook blijkt dat LG zijn Android-skin een heel nieuw uiterlijk geeft.

De screenshots zijn in handen van GSM Arena en afkomstig van een “betrouwbare bron binnen de industrie”.

De screenshots hebben een resolutie van 2560 x 1440 pixels, een resolutie vier keer zo groot als 720p die bekend staat als qhd.

Te zien is dat de Optimus UI, de skin die LG op zijn apparaten over Android heen legt, een nieuw uiterlijk heeft gekregen. De interface is veel platter geworden.

Iconen van apps hebben een simpeler en rustiger uiterlijk gekregen en andere elemten als widgets zijn opgebouwd uit smalle lijnen en egale kleuren.

Ook het berichtencentrum is uiterlijk opgefrist volgens diezelfde platte ontwerptaal. Schakelaars voor wifi, bluetooth en andere functies van de telefoon zijn rond, net als bij de vernieuwde interface van de Samsung Galaxy S5.

Volgens eerdere geruchten krijgt de LG G3 een 5,5 inch scherm en zou het deze zomer al op de markt komen. De G3 zou daarmee het eerste zogenoemde vlaggenschip met een qhd-scherm zijn. Samsung, Sony en HTC hebben hun high-end smartphones al onthuld.