Blackberry sluit niet uit dat het helemaal verdwijnt van de smartphonemarkt. Als de apparatentak van het bedrijf geld blijft verliezen, wordt hier mogelijk afscheid van gedaan.

Dat zegt Blackberry-topman John Chen in een interview met persbureau Reuters.

Hij treedt niet in detail, maar zegt wel dat het mogelijk zou moeten zijn om geld te verdienen aan minimaal 10 miljoen verscheepte smartphones per jaar. 

In het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat tot februari liep, verkocht Blackberry 3,4 miljoen smartphones. Omdat veel telefoons uit voorraden van winkels werden verkocht, werden er maar 1,3 miljoen toestellen verscheept naar verkopers. De omzet was bijna drie keer zo laag als een jaar eerder.

Beveiliging

Chen zegt dat Blackberry focust op het leveren van digitale beveiliging aan bedrijven. Ook wil hij zich mengen in het 'internet of things', het idee dat in de toekomst veel meer alledaagse apparaten aan het internet worden verbonden.

"We zijn niet alleen geïnteresseerd in het beheren van Blackberry-apparaten. We hebben interesse in het beheren van alle apparaten die met elkaar willen communiceren."

Blackberry zal niet worden verleid om zich weer te richten op de consumentenmarkt, zegt Chen. "We gaan geen geld meer uitgeven om de laatste versie van Angry Birds te ondersteunen."

Blackberry: hoge pieken en diepe dalen