De geruchten over een nieuwe iPhone beginnen traditioneel vroeg, maar dit jaar is er aan het begin van het jaar al veel geschreven over de verwachte iPhone 6. NUtech.nl zet de belangrijkste geruchten voor je op een rij.

1.) Groter

Eén ding lijkt zeker; de iPhone 6 krijgt een groter scherm. Hoogstwaarschijnlijk komen er twee varianten uit: Eén met een 4,7 inch-scherm en één met een 5,5 inch-scherm.

Minder duidelijk zijn de geruchten over of de grotere variant gelijktijdig met het 4,7 inch-model verschijnt. Deze uitvoering zou met productieproblemen kampen en komt naar verluidt pas later in het jaar uit, zo berichtte The New York Times recentelijk nog. Als de 5,5-variant wel vrijwel meteen verkrijgbaar is, dan mogelijk slechts in beperkte mate.

Met de grotere schermen sluit Apple sowieso aan op de trend die door concurrenten als Samsung al eerder is ingezet. Het huidige schermformaat ligt op 'slechts' 4 inch en dat is in vergelijking met vlaggenschepen van andere telefoonfabrikanten behoorlijk klein.

Om iPhone-gebruikers bij te staan in het gebruik van een fors grotere telefoon, zou Apple een speciale stand voor bediening met één hand ontworpen hebben. Veel concurrerende toestellen hebben ook zo'n modus. Dit moet het makkelijker maken om ondanks het grote scherm toch met één hand te kunnen typen of apps te gebruiken. 

2.) Ontwerp

Het nieuwe en grotere ontwerp lijkt inmiddels ook bevestigd. Het toestel zou daarnaast flink dunnere randen rond het scherm krijgen waardoor de telefoon relatief gezien minder hoeft te 'groeien'.

Naar verluidt gaat de iPhone 6 eruit zijn als een combinatie tussen de iPod Touch en een normale iPhone. Dat moet resulteren in afgeronde randen tussen de voor en achterkant. De grotere iPhone 6 zou bovendien een erg dun ontwerp krijgen. 

Inmiddels zijn de eerste foto's al gelekt. De randen die op de foto's te zien zijn op de achterkant van het toestel zouden naar verluidt niet ni het uiteindelijke ontwerp terugkomen.

Een video van de vermeende iPhone 6:
Een video van de vermeende iPhone 6:

3.) Saffieren scherm

Nog niet zo zeker als het formaat, maar wel een gerucht dat veel terugkomt is het saffieren scherm. Het extra sterke materiaal wordt al gebruikt voor de thuisknop en camerasensor. Het materiaal krast minder snel en dat zou het scherm resistenter moeten maken voor beschadigingen.

Apple zou een flinke voorraad saffier hebben gekocht en is in het bezit van een fabriek in Arizona waar de saffieren schermen geproduceerd zouden kunnen worden.

Desondanks stelde een recent gerucht dat alleen de variant van 5,5 inch een saffieren scherm krijgt, en dat het toestel door de schaarste van het materiaal in beperkte mate beschikbaar zal zijn.

The New York Times stelt zelfs dat saffierglas helemaal niet is terug te vinden in de iPhone 6. In dat geval zullen de schermen van Gorilla Glass gemaakt worden, het materiaal dat nu ook al wordt gebruikt voor iPhones.

Wel wordt daarbij al een gedeelte van het scherm verstevigd met saffierglas om zo de vingerafdrukscanner en cameralens van extra bescherming te voorzien.

4.) Camera

Naar verluidt krijgt de iPhone 6 een nieuwe camerasensor van Sony. Deze sensor zou uitgerust zijn met 13 in plaats van 8 megapixels en groter zijn waardoor er meer licht kan worden opgevangen.

Qua megapixels lag Apple altijd achter op de concurrentie, maar de kwaliteit van foto's is uitstekend. Ook gaan er geruchten over een verbeterde camera aan de voorzijde. Details daarover ontbreken echter.

5.) Betalen

Volgens recente berichten zal Apple de iPhone 6 ook uitrusten met een betaalsysteem. Er zijn samenwerkingen gesloten met Visa, Mastercard en American Express. Op die manier kan de iPhone gebruikt worden om betalingen te doen.

Dat kan via de nfc-chip die het toestel naar verluidt krijgt. Het betaalsysteem zou gaan samenwerking met vingerafdrukscanner Touch ID. 

6.) Datum

Apple houdt op 9 september een evenement waar de iPhone 6 zal worden gepresenteerd. De telefoon zal vervolgens eind september al in de winkels liggen, maar of Nederland daar direct bij hoort is niet bekend. Mogelijk moeten wij wachten tot begin oktober.

Reuters meldt dat alleen de 4,7 inch-versie al in september klaar zal zijn. De massaproductie van 5,5 inch-variant zou vertraging hebben opgelopen en mogelijk iets later of in beperktere oplage verschijnen.