De Moto X van Motorola is vanaf volgende week in Nederland te koop.

Het apparaat, dat in augustus al in de VS verscheen, krijgt geen officiële adviesprijs, maar zal naar verwachting voor minder dan 400 euro verkrijgbaar zijn. Dat laat de distributeur van het toestel weten aan NU.nl.

In de VS kunnen kopers hun Moto X in een groot aantal kleurencombinaties bestellen. Ook is er een versie met een houten achterkant. In Nederland komt alleen een zwarte versie beschikbaar.

Het toestel heeft een dual-core processor van 1,7 GHz met 2 GB werkgeheugen en het 4,7 inch scherm heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels. De Moto X heeft verder een 10-megapixelcamera achter en een 2-megapixelcamera voor. 

Google Now

De smartphone onderscheidt zich verder met een speciale versie van Google Now, die het mogelijk maakt om het toestel alleen met de stem te bedienen.

Deze functie zit ook in toestellen met Android-versie 4.4, maar alleen als het toestel ontgrendeld is. De digitale assistent van de Moto X luistert constant mee, ook als het scherm uitstaat. 

Door OK, Google Now te zeggen, kunnen verschillende functies worden geactiveerd. Zo kan er op internet worden gezocht of een route worden gepland. Deze functie werkt alleen als de toesteltaal op het Engels is afgesteld.

De Moto G, een goedkoper toestel van Motorola, is al enige tijd in Nederland verkrijgbaar. Die smartphone betekende voor het bedrijf een terugkeer naar de Nederlandse smartphonemarkt, na een jarenlange afwezigheid. In januari werd bekend dat Lenovo de smartphonemaker van Google overneemt voor 2,9 miljard dollar.

Lees onze review van de Moto G

Waarom verkoopt Google Motorola aan Lenovo?