Apple heeft versie 7.1 van zijn mobiele besturingsysteem voor iPhones en iPads uitgebracht; iOS. Grafisch zijn er een aantal kleine wijzigingen aangebracht, naast een aantal bugfixes en kleine verbeteringen.

De visuele veranderingen hebben met name betrekking op de telefoon-app en het scherm, waar nu meer ronde elementen worden weergegeven op het scherm. 

Daarnaast is het toetsenbord vernieuwd: de shift- en deleteknoppen moeten nu iets meer opvallen. Ook is het notificatiecentrum vernieuwd, waarmee het makkelijker moet zijn om bepaalde notificaties weg te strepen, en is het mogelijk om de spraakassistent Siri langer te laten luisteren door de homeknop in te houden. 

In de nieuwe versie zijn ook een aantal bugs verholpen. Zo moet een bug waardoor de iPhone 5S, de iPad mini met retinascherm en de iPad Air op willekeurige momenten opnieuw opstartten zijn verholpen. Ook moet de vingerafdrukscanner accurater zijn, en moet het besturingssysteem sneller werken op oudere apparaten, zoals de iPad 2 en de iPhone 4. 

Ten slotte wordt met iOS 7.1 de onlangs onthulde feature Carplay beschikbaar; een systeem voor in auto's waardoor iPhones tijdens het rijden op een eenvoudigere manier gebruikt moeten kunnen worden.

Lees ook onze review van de iPhone 5s en de iPad Air

Vijf dingen die je moet weten over iOS 7