HTC presenteert op 25 maart de opvolger van de HTC One. Er zijn echter al tal van foto's en zelfs een uitgebreide video online verschenen. Een overzicht van de geruchten.

In een interview met NUtech.nl vertelde HTC onlangs nog dat de nieuwe One wat betreft een grotere stap vooruit zal zijn dan bij de Galaxy S5 en Xperia Z2. Als we de al gelekte afbeeldingen mogen geloven is dat echter niet het geval.

Zeker is dat HTC op 25 maart de nieuwe smartphone laat zien. Er is al een uitnodiging verstuurd en dat het evenement draait om de nieuwe HTC One is door het bedrijf bevestigd.

1.) Uiterlijk

De HTC One werd geprezen om de behuizing van aluminium die er bovendien onderscheidend uitziet. Uit gelekte beelden kunnen we opmaken dat HTC dicht bij het originele ontwerp blijft. De telefoon zal naar verwachting iets groter worden en krijgt een 5 inch-scherm. De huidige One heeft een 4,7 inch-scherm.

De nieuwe smartphone zal beschikbaar komen in het zwart, donkergrijs en goud.

2.) Bijzondere camera

Dankzij anonieme bronnen en een uitgebreide video kunnen we met zekerheid stellen dat de HTC One twee camera's krijgt op de achterkant. Daardoor moet het mogelijk worden achteraf scherp te stellen. Gelekte specificaties bevestigen dit.

HTC zou het nieuwe onderdeel Duo Camera heten. Naast achteraf scherpstellen zouden ook diverse 3d-effecten beschikbaar komen. 

Mogelijk gaat het om een cameramodule van Toshiba die eerder werd gepresenteerd. Die camera heeft twee sensoren die allebei een beeld van 5 megapixel maken en deze opschalen en combineren tot een foto van 13 megapixel. De dieptegegevens die worden vastgelegd kunnen worden gebruikt om achteraf of een ander object te focussen.

3.) Nieuwe processor

Dit jaar wordt een opvolger verwacht van de populaire Snapdragon 800-processor die gebruikt is in onder meer de Galaxy Note 3, Xperia Z1 en LG G2. De Snapdragon 805 ondersteunt het achteraf scherpstellen van foto's en moet überhaupt beter presteren.

De Galaxy S5 en Xperia Z2 die eind februari werden aangekondigd hebben een Snapdragon 801. Volgens de meest recente geruchten krijgt ook de nieuwe HTC One deze 801-chip en is de 805-processor dus nog niet klaar.

Gelekte specs

Schermformaat 5 inch
Schermtype Super LCD3
Resolutie 1920 x 1080 pixels (441 ppi)
Afmetingen 146,4 x 70,6 mm
Dikte 9,4 mm
Gewicht 160 gram
Processor 2,3 Ghz quad core Qualcomm Snapdragon 801
Werkgeheugen 2 GB RAM
Opslagcapaciteit 16 GB
MicroSD Ja, tot 128 GB
Accu 2600 mAh
Camera 5 megapixel ultrapixel

4.) Vingerafdrukscanner?

Na de iPhone 5S bracht HTC een One Max uit met een vingerafdrukscanner en inmiddels kondigde Samsung de Galaxy S5 aan die ook zo'n scanner heeft in de thuisknop. Op de gelekte foto's en in de video is geen aparte sensor te zien. Het is dus onduidelijk of die sensor er niet komt of dat hij bijvoorbeeld in het scherm verwerkt is.

De vingerafdrukscanner op de achterkant van de HTC One Max