De door Ashton Kutcher ontworpen smartphones van Lenovo zijn dit jaar verkrijgbaar.

Dat bevestigt Lenovo-bestuurder David Roman vrijdag tegenover Recode. Kutcher is sinds oktober vorig jaar als productontwikkelaar werkzaam voor Lenovo.

Dinsdag heeft Lenovo Nederland de uitspraken van Roman betwist. Volgens het bedrijf werkt Kutcher alleen aan tablets, niet aan smartphones.

Roman zei juist dat de smartphones onder meer door Kutcher zijn ontworpen. De acteur, die eerder Steve Jobs speelde in de film Jobs (review), heeft zich volgens Lenovo voornamelijk beziggehouden met de gebruikerservaring van de toestellen. 

Toevoeging

Volgens Roman is de rol van Kutcher erg belangrijk voor het Chinese bedrijf: "Ik weet dat het een beetje flauw klinkt, maar de toevoeging van Kutcher is echt meer dan alleen een publiciteitsstunt."

"Hij [Kutcher, red.] ziet niet alleen zichzelf als een technicus, hij is een technicus. Als hij een probleem ziet, wil hij het ​​oplossen", aldus Roman.

Kutcher studeerde biochemische techniek aan de universiteit van Iowa in de Verenigde Staten. Hij stopte met zijn opleiding om model te worden. Ook heeft de acteur geïnvesteerd in startups als Foursquare, Airbnb en Uber.

Waarom Google Motorola verkoopt en Lenovo interesse heeft