Vliegtuigfabrikant Boeing heeft een smartphone ontwikkeld, die automatisch alle informatie vernietigt als iemand de telefoon probeert open te maken.

Dat blijkt uit documenten die Boeing indiende bij de Amerikaanse telecomwaakhond, de FCC.

De Boeing Black is bedoeld voor overheids- en veiligheidsdiensten, zoals het Amerikaanse leger. Volgens Boeing is er nog geen echt goed beveiligde smartphone op de markt.

De specificaties van de telefoon zijn weinig opvallend. Het 4,3 inch-scherm heeft een resolutie van 960x540 pixels, terwijl het toestel gewoon op Android draait met behulp van een 1,2GHz dualcore-processor. De Black kan verder overweg met bijna alle 3G- en 4G-netwerken.

Opvallender is de mogelijkheid om de telefoon via de achterkant uit te breiden. Zo kan er een biometrische sensor aangesloten worden, een zonne-oplader of een satellietontvanger.

Mogelijk nog opvallender is de mogelijkheid om de telefoon automatisch alle informatie op de telefoon te laten vernietigen, wanneer iemand deze probeert open te maken.

Blackphone

De Boeing Black moet niet verward worden met de Blackphone. De Blackphone werd onlangs geïntroduceerd en is een consumenten-telefoon die naast een beter beveiligde versie van Android ook een aantal beveiligde apps draait.

De Blackphone is al te bestellen voor 629 dollar. De Boeing Black is daarentegen niet te koop voor consumenten en is waarschijnlijk pas in de herfst van 2014 te koop voor bedrijven.

Lees onze hands-on van de goed beveiligde Blackphone