Sony is niet geïntimideerd door de waterdichte Galaxy S5. Volgens het bedrijf is de kwaliteit bij hen beter en heeft Sony een voorsprong.

Dat vertelt Stephen Sneeden, product marketing manager bij Sony, in een interview met NUtech.nl tijdens Mobile World Congress in Barcelona.

"Je ziet dat goede ideeën worden opgepikt", zegt Sneeden over de waterdichte S5. "Sommige bedrijven roepen heel hard, maar onze waterbestendigheid is beter." Sony maakt al langer waterdichte telefoons. Tegenwoordig zijn alle high-end modellen van het Japanse bedrijf waterdicht.

Samsung bracht vorig jaar wel al de waterdichte Galaxy S4 Active uit, maar verwerkt de functie nu in het vlaggenschip van 2014.

Ontwerp

Sony lijkt niet door de S5 geïntimideerd.  "De S5 is spatwaterbestendig", aldus Sneeden. “De waterdichtheid is bij Sony beter en we zijn er al langer mee bezig dus we hebben een voorsprong.”

Die voorsprong uit zich volgens Sony in het ontwerp. De waterdichte telefoons hebben klepjes nodig om de ingangen af te sluiten voor het water. In de Xperia Z2 en Tablet Z2 heeft Sony de klepjes iets verfijnder gemaakt.

Score

De Galaxy S5 heeft het keurmerk IP67. De 6 staat voor de hoogste score stofbestendigheid en de 7 voor de op één na hoogste classificatie voor waterbestendigheid. De Xperia Z2 van Sony heeft IP58. De stofbestendigheid is dus minder, maar in de dagelijkse praktijk levert dat geen verschil.

De Z2 kan echter langere periodes in water worden gehouden zelfs met flinke druk op het toestel. Bij de S5 gaat het om een kortere periode in het water tot maximaal 1 meter diep. Dat is overigens wel meer dan spatwaterdicht.

Of Sony ook waterdichte Windows Phone-toestellen gaat maken, wil Sneeden niet zeggen. Het bedrijf overweegt wel Windows Phones te maken, maar focust zich vooralsnog op Android.

Bekijk onze hands-on en video van de Galaxy S5

Bekijk onze hands-on en video van de Xperia Z2