HTC belooft dat de nieuwe One een grotere vernieuwing zal zijn wat betreft het ontwerp dan de nieuwe smartphones van LG, Sony en Samsung.

Dat vertelt Scott Croyle, vicepresident design bij HTC, in een interview met NUtech.nl.

"De aankondigingen op Mobile World Congress zijn ok, maar onze lancering eind maart zal een grotere stap voorwaarts zijn wat betreft ontwerp", belooft Croyle. Op 25 maart zal HTC de nieuwe One laten zien.

Tijdens Mobile World Congress (MWC) toonde Samsung de Galaxy S5 (hands-on) en Sony de Xperia Z2 (hands-on). Beide toestellen lijken veel op hun voorgangers.

Nieuw

Volgens Croyle is het niet noodzakelijk elk jaar het ontwerp van het vlaggenschip om te gooien, "maar mensen willen wel het gevoel hebben iets nieuws vast te houden."

Er lekten de afgelopen weken al diverse afbeeldingen van de nieuwe HTC One uit. Daarop is een smartphone te zien die qua ontwerp juist heel erg op de vorige One lijkt.

HTC brengt het ontwerp van de One dit jaar ook naar de goedkopere Desire-toestellen. Volgens Croyle gaan de telefoons niet te veel op elkaar lijken omdat vooral de voorkant hetzelfde is, maar de afwerking, knoppen en het materiaal heel anders zijn.

Nexus

Op de vraag of er nog een nieuwe Nexus-telefoon van HTC komt, wil Croyle niet direct reageren. HTC was in 2010 de eerste die samen met Google een Nexus-telefoon maakte die uitgerust was met een kale versie van Android.

"We staan altijd open voor een samenwerking met Google. We willen ze helpen Android verder te brengen."

Review: HTC One beste smartphone van het moment

Bekijk details en gelekte foto's van de nieuwe HTC One