Blackberry heeft tijdens Mobile World Congress budget-toestel Z3 gepresenteerd. De telefoon is in eerste instantie bedoeld voor de Indonesische markt.

Het toestel, eerder bekend onder codenaam Jakarta, is de eerste telefoon die Blackberry in samenwerking met Foxconn heeft ontwikkeld.

Eerder maakte Blackberry zijn eigen telefoons, om in roerige tijden de kosten te drukken is een samenwerking met het Taiwanese Foxconn gestart. Die fabrikant produceert onder meer de iPhone voor Apple.

De Blackberry Z3 loopt op Blackberry 10 en is bedoeld voor opkomende markten, het toestel kost minder dan 200 dollar. De Z3 heeft een 5 inch scherm, verdere details laat Blackberry achterwege.

Het toestel komt later als 4G-variant in andere landen op de markt.

Wearables

Blackberry-ceo John Chen bevestigde ook dat het bedrijf aan de Blackberry Q20 Classic met qwerty-toetsenbord werkt. Dat toestel moet samen met Blackberry Enterprise Server 12 voor het eind van dit jaar uitkomen.

Ook werkt Blackberry volgens Chen aan een aantal nieuwe high-end modellen die later dit jaar worden gepresenteerd. Plannen voor zogenoemde wearables – smartwatches en dergelijke – heeft Blackberry nog niet.

Wat is er nog meer aangekondigd tijdens Mobile World Congress?