De Galaxy S5 krijgt een vingerafdrukscanner in de homeknop, en het toestel is geheel waterdicht.

Dat blijkt uit verschillende gelekte foto's van de aankomende smartphone. De foto's waren te vroeg door een website gepubliceerd. 

De foto's laten zien dat de Galaxy S5 is voorzien van een vingerafdrukscanner die in de homeknop is geïntegreerd. Gebruikers kunnen met acht vegen over de thuisknop hun vingerafdruk registeren.

In totaal kunnen er drie vingerafdrukken door de Galaxy S5 worden herkend. Ook zouden Paypal-gebruikers middels de vingerafdrukscanner een betalingsopdracht kunnen uitvoeren.

Download Booster

De foto's laten ook de nieuwe functie Download Booster zien. Als deze functie staat ingeschakeld, kunnen gebruikers met zowel de wifi- als 4g-verbinding een bestand downloaden. Dit zou de downloadtijd voor grote bestanden aanzienlijk verkorten.

Ook is er hartslagmeter aan de achterzijde te vinden. Hierdoor kan de Galaxy S5 de hartslag via de indexvinger meten, waarna de hartslag na enkele seconden op het scherm verschijnt.

Aan de onderzijde van de Galaxy S5 bevindt zich een klepje dat het toestel geheel waterdicht zou moeten maken. De micro-usb-ingang van de waterdichte Galaxy S4 Active werd ook door een eenzelfde klepje beschermd.

Specificaties

Volgens de geruchten krijgt de Galaxy S5 een 5 inch super-amoled-scherm met een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels, Snapdragon 800-chip met een quadcore-processor en een vernieuwde versie van Touchwiz.