Iemand heeft een korte video weten te maken van de Galaxy S5, tijdens een gesloten bijeenkomst die gehouden werd om de pers alvast in te lichten over de nieuwe telefoon.

De video werd gelekt door het Twitter-account Gadgetleaks.

In het filmpje wordt de Gear 2 gefilmd en in de achtergrond zijn drie Samsung Galaxy S5-toestellen te zien, in de kleuren goud, zwart en wit.

De achterkant lijkt van plastic te zijn en niet van metaal. Volgens de geruchten krijgt het toestel een 5,2 inch-scherm, met een resolutie van 2560x1440 pixels.

Daarnaast zouden de accuduur en de camera verbeterd zijn en er zit waarschijnlijk een Snapdragon 805-processor in. Samsung zou echter ook al klaar zijn met een 64bit-processor, die mogelijk ook ingezet gaat worden voor de Galaxy S5.

Het toestel wordt maandagavond om 20.00 uur officieel door Samsung aangekondigd, tijdens Mobile World Congress in Barcelona. NUTech is daarbij aanwezig en brengt direct verslag uit van het evenement.

Gear 2

Samsung kondigde de nieuwe Gear 2-smartwatch al op zondag aan. Het slimme horloge volgt de originele Galaxy Gear op en draait op het nieuwe besturingssysteem Tizen in plaats van Android.

Ondanks een kleinere accu en een snellere processor, zou het horloge een betere accuduur hebben. Daarnaast kan het horloge overweg met een groter aantal Samsung-telefoons.

Geruchten: Aluminium behuizing en hoge resolutie voor Galaxy S5

Welke nieuwe toestellen verwachten we nog meer tijdens Mobile World Congress?