De Chinese elektronicafabrikant Huawei heeft zondag drie nieuwe apparaten onthuld: twee phablets en een smartphone.

Huawei onthulde de nieuwe apparaten zondagmidden op het Mobile World Congress in Barcelona, meldt Cnet.

De nieuwe smartphone van Huawei, de Ascend G6, is met een 5-megapixelcamera aan de voorkant uitermate geschikt voor het nemen van selfies, en zo wordt de telefoon dan ook gepromoot. Aan de achterkant van de telefoon zit een 8-megapixelcamera.

Het 4,3 inch-scherm heeft een resolutie van 960 bij 540 pixels, beschikt over een 1,2 GHz quadcoreprocessor en is 7,9 millimeter dik; iets dikker dan de 6,18 millimeter van de Huawei P6. Het toestel draait op Android 4.3 Jelly Bean en is geschikt voor 4G cat 4-netwerken, waarmee snelheden tot 150 mbps mogelijk zouden zijn. Het toestel kost 249 euro.

Mediapad X1

De Mediapad X1 is 7-inch phablet; een kleine tablet waarmee ook gebeld kan worden. De X1 heeft een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en bevat over 323 pixels per inch.

De X1 is geschikt voor 4G-netwerken en draait op de enigszins oude versie 4.2.2 van Android Jelly Bean. Huawei is met name trots op de dunne rand om het scherm, die slechts 2,99 millimeter dik is, stelt Huawei.

Het apparaat beschikt verder over een 13-megapixelcamera, een 1,6 GHz quadcoreprocessor, een 5.000 mAh-accu; volgens de fabrikant genoeg om vijftien uur aan video mee te kijken. Met 'normaal gebruik' zou de phablet zo'n vijf dagen meegaan op een volle accu. Ook is het mogelijk om een smartphone op te laden via de X1.

De behuizing is grotendeels van staal, maar sommige delen zijn gemaakt van plastic om de verbinding niet te verstoren. De X1 weegt 239 gram en is te koop voor 399 euro. 

Talkband

Huawei onthulde daarnaast een slimme armband, bedoeld als accessoire voor de X1. De Talkband is zowel een slaap- en fitnesstracker als een Bluetooth-headset: er kan dus mee gebeld worden, zodat de relatief grote Mediapad in de jaszak kan blijven.

De Talkband is waterbestendig en beschikt over een kleine, monochrome display waarop de tijd kan worden weergegeven. De slimme armband is voor 99 euro te koop, in zes verschillende kleuren. Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar zal de Talkband in Europa beschikbaar zijn.

Mediapad M1

De Mediapad M1 is met een 8 inch-scherm iets groter dan de X1. Het apparaat heeft een resolutie van 1.280 bij 920 pixels, een 1,6 GHz quadcoreprocessor en een 4.000mAh-accu; volgens Huawei genoeg om acht films mee te kijken.

Met de M1 kan net als met de X1 worden gebeld, en ook is het geschikt voor 4G-verbindingen. De phablet is 7,9 millimeter dik en weegt 329 gram.

De M1 is aan de achterkant uitgerust met een 5-megapixelcamera en aan de achterkant met een 1-megapixelcamera. Ook deze phablet van Huawei draait op Android 4.2.2 Jelly Bean. De M1 kost 299 euro.

Hoe-ah-wie? Alles over de Chinese smartphonefabrikant Huawei

Bekijk meer nieuws rondom het Mobile World Congress