Microsoft heeft een aantal nieuwe samenwerkingen met fabrikanten aangekondigd. Onder meer Lenovo en LG gaan Windows Phone-toestellen maken.

Dat meldt Microsoft zondag op het Mobile World Congress, aldus Engadget. Andere genoemde fabrikanten zijn ZTE en een aantal Indiase bedrijven zoals Xolo, Karbonn en Lava. Nu maken Nokia, HTC, Huawei en Samsung Windows Phones.

De eerste toestellen van LG en Lenovo zullen verschijnen wanneer Windows Phone 8.1 wordt uitgebracht. De update moet dit voorjaar verschijnen.

Windows Phone 8.1, een update voor versie 8.0, zal ook beschikbaar worden voor toestellen die zijn geleverd met Windows Phone 8, meldt Microsoft verder. Bij de vorige update, van Windows Phone 7 naar 8, was het voor oudere toestellen niet mogelijk om te updaten.

Ook bevestigt Microsoft dat het softwarematige knoppen op het scherm zal toestaan. Momenteel worden Windows Phone-toestellen geleverd met hardwarematige knoppen.

Ook zullen de Snapdragon 200, 400, en 400 LTE chipsets worden ondersteund. Beide aanpassingen openen de deuren voor goedkopere Windows Phone-toestellen. De update moet dit voorjaar verschijnen.

Bekijk meer nieuws rondom het Mobile World Congress