De Olympische schaatswedstrijden van afgelopen dagen hebben voor records gezorgd bij T-Mobile. Nog nooit werd er zo veel data verbruikt.

Dat laat de provider dinsdag weten.

Zaterdag, tijdens de 5 kilometer van Sven Kramer, werd al een record verbroken. Zondag was het dataverbruik tijdens de wedstrijd van Ireen Wüst ook hoog, maar net lager dan zaterdag.

Maandag tijdens de 500 meter van Smeekens en de broertjes Mulder steeg het mobiele internetverkeer echter weer verder. Het dataverbruik lag rond 17.00 uur zo'n 60 procent hoger dan op een normale werkdag en bereikte een absolute recordhoogte.

Exacte cijfers over het aantal verbruikte MB's deelt T-Mobile niet. De provider stelt dat de piekbelasting geen problemen op het netwerk heeft veroorzaakt.

De provider denkt dat het verbruik zo hoog was omdat de wedstrijd tijdens kantooruren plaatsvond. "Klanten maakten waarschijnlijk meer dan ooit gebruik van streaming video om het schaatsen te volgen."

Ook Vodafone zag het verkeer tijdens de schaatswedstrijden flink toenemen met als hoogtepunt de 500 meter op maandag. Tussen 14.00 en 17.00 uur werd er ongeveer 1,5 TB (ruim 1500 GB) aan extra data verbruikt.

Bekijk de beste apps om de Olympische Spelen te volgen