Er zijn foto's opgedoken van de Huawei Ascend P7, het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Ook een nieuwe tablet is op foto's te zien.

De afbeeldingen zijn verschenen op diverse Chinese sites.

Van de vermeende Ascend P7 is alleen de achterkant te zien. Het ontwerp lijkt grotendeels gelijk te zijn aan de P6 hoewel de hoeken iets minder afgerond lijken.

Verder is de materiaalkeuze anders. De achterkant van de P6 bestond uit geborsteld metaal terwijl de P7 een materiaal gebruikt dat weerspiegelt en glimt.

Naar verwachting wordt de P7 tijdens Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd. Huawei houdt zondag 23 februari een persconferentie. Eerder lekte al specificaties uit die wezen op een 5 inch-scherm met een full hd-resolutie (1920 x 1080 pixels).

Bovendien zouden er een 1,6 GHz quad core HiSilicon Balong 910-chip en 2460 mAh-accu in het toestel zitten. De eigen softwarelaag van Huawei zou flink zijn aangepast en de camera aan de voorzijde zou over 8 megapixels gaan beschikken voor het maken van selfies.

Mediapad

Vrijdag verscheen ook een foto van de vermeende nieuwe Mediapad-tablet van Huawei. Deze 7 inch-tablet zou kleiner en lichter zijn dan de Nexus 7-tablet van Asus. De tablet zou een schermresolutie hebben van 1920 x 1200 pixels en een 13 megapixel-camera, wat erg hoog is voor een tablet.

Volgens Chinese bronnen komt de prijs omgerekend uit ongeveer 150 euro.

Hoe-ah-wie? Alles over de Chinese smartphonefabrikant Huawei