Apple heeft een patent toegewezen gekregen waarmee de interface van de iPhone zich dynamisch zou kunnen aanpassen aan bewegingen van de gebruiker.

Het patent, opgemerkt door Appleinsider, beschrijft hoe de interface van de iPhone zich op basis van informatie van gyroscoop en snelheidsmeter kan aanpassen op bewegingen van de gebruiker.

Zo moeten knoppen groter worden naarmate de gebruiker zich sneller beweegt, wat ervoor moet zorgen dat die tijdens het lopen of zelfs rennen makkelijker in de drukken zijn.

Ook zouden delen van de interface op zo'n manier kunnen bewegen dat de beweningen van de gebruiker gecompenseerd worden. Zo wordt dan als het ware een stabiel scherm gesimuleerd.

Leren

Met de manier waarop gebruikers hun telefoon vasthouden wordt ook rekening gehouden in het patent, zodat onderdelen van de interface altijd optimaal bereikbaar zijn zonder dat de gebruiker zijn grip hoeft aan te passen. Bovendien kan de techniek leren, waardoor bepaalde knoppen onder bepaalde omstandigheden groter of juist kleiner worden.

De benodigde sensoren die Apple in zijn patent beschrijft, zitten al in huidige iPhones. Het is verre van zeker of Apple de patenten ook in de praktijk gaat toepassen. Onlangs kreeg het bedrijf ook al een patent op kromme touchscreens en op het gebruiken van een hartslagmeter als identiteitscode.