Na de verwachte lancering van de Galaxy S5 in het voorjaar komen er ook een Galaxy S5 Zoom en S5 Mini. Over een S5 Active wordt nog niet gesproken.

Sammobile bericht op basis van een anonieme bron dat de S5 Mini in juni onthuld zal worden en de S5 Zoom al in mei.

De originele S5 wordt naar verluidt in maart aangekondigd en gaat begin april in de verkoop.

Ook bij de Galaxy S4 werden verwante producten gelanceerd. Het ging toen onder meer om een S4 Zoom en Active. De Zoom richt zich op een betere camera terwijl de Active water- en stofbestendig is.

Of er ook een S5 Active komt, wordt uit het verhaal van Sammobile niet duidelijk. Een S5 Mini lag in de lijn der verwachting. Samsung maakte ook al een S III Mini en S4 Mini. Specificaties van de vermeende S5 Mini en S5 Zoom zijn bekend.

Specificaties S5

Sammobile weet ook diverse gelekte specificaties van de Galaxy S5 te bevestigen. Zo zou het toestel in twee varianten beschikbaar komen. De één krijgt een plastic behuizing en de ander wordt van metaal gemaakt.

Bovendien komen er zoals verwacht twee processors beschikbaar: De Exynos 6-chip van Samsung zelf en de Snapdragon 805. Afhankelijk van of het toestel 4G ondersteunt.

Het super amoled-scherm, dat waarschijnlijk 5,25 inch groot wordt, moet een resolutie krijgen van 2560 x 1440 pixels, ook wel qhd of 2k genoemd. De telefoon zal naar verwachting draaien op Android 4.4 en krijgt een 16 megapixel-camera.

Wat weten we tot nu toe over de Galaxy S5?