John Chen is niet langer tijdelijk ceo van de Blackberry; het woord 'interim' is uit zijn titel geschrapt en Chen belooft bij het bedrijf te blijven.

Een Blackberry-woordvoerder bevestigt de wijziging tegenover de New York Times.

Toch is het niet duidelijk hoe lang Chen aan het hoofd van de Canadese smartphonemaker zal blijven staan. In eerste instantie zou de ceo het bedrijf alleen sterk hervormen, een eigenschap die Chen in het verleden succesvol op andere noodlijdende bedrijven toepaste.

"Na de bekendmaking van de kwartaalcijfers, en nogmaals in gesprekken met de media tijdens CES heeft Chen aangegeven ceo van Blacberry te blijven totdat het bedrijf weer financieel stabiel is", aldus de woordvoerder van Blackberry. "De zoektocht naar een nieuwe ceo staat vooralsnog op een lager pitje."

Wijzigingen

Chen voerde sinds zijn aanstelling enkele vrij rigoreuze wijzigingen door in het bedrijf. Zo werden verschillende bestuurders ontslagen en moet het aantal werknemers de komende jaren met veertig procent worden teruggebracht.

De vorige ceo van Blackberry, Thorsten Heins, moest het bedrijf na tegenvallende resultaten in november van vorig jaar verlaten. Blackberry heeft moeite te concurreren op de smartphonemarkt en en zag zijn aantal verkochte toestellen sinds 2011 meer dan halveren.

In het derde kwartaal gebroken boekjaar 2014 draaide Blackberry 4,4 miljard nettoverlies, het aantal verkochte toestellen lag in die periode met 1,9 miljoen op nog geen derde van de 6,9 miljoen verkochte toestellen in dezelfde periode een jaar eerder.

Bekijk de geschiedenis en toestellen van Blackberry sinds 1999