De LG G3 krijgt een processor met acht kernen en een qhd-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Dat meldt althans de Zuid-Koreaanse techwebsite ZDNet Korea op basis van bronnen bekend met de plannen van LG.

Het blijft vooralsnog onbekend welke schermgrootte LG kiest voor de opvolger van de G2, maar het Zuid-Koreaanse bedrijf zou wel een qhd-resolutie (quad-hd) willen gebruiken. De meeste huidige high-end-telefoons hebben een full-hd-scherm (1920 x 1080).

Het toestel zou verder een octacore-processor krijgen. Een octacore-processor beschikt over acht kernen die tegelijkertijd kunnen werken. Het is aannemelijk dat de G3 geen 'echte' octacore-processor krijgt, maar een octacore-chip bestaande uit twee quadcores. 

Een octacore bestaande uit twee quadcores wordt onder andere door Samsung gebruikt in zijn Exynos-chips en kan maximaal vier cores tegelijkertijd laten werken. De twee quadcores zijn geoptimaliseerd om zowel energiezuinige als hardwareintensieve taken te voltooien.

Mediatek presenteerde als eerste een octacore-processor voor mobiele apparaten.

16 megapixels

Volgens ZDNet Korea krijgt de G3 ook een 16 megapixel-camera. De verwachting is dat Samsung ook een qhd-scherm, octacore-processor en 16 megapixel-camera gebruikt voor de aankomende Galaxy S5.

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer LG zijn nieuwe vlaggenschip gaan presenteren. De G2 werd in augustus van 2013 gelanceerd.

Lees ook onze review van de LG G2