De 12,9 inch iPad waar Apple aan zou werken krijgt mogelijk een scherm met ultra hd-resolutie. De grotere iPad zou in twee varianten op de markt komen.

Dat meldt het Chinese Padnews op basis van bronnen bij iPad-fabrikant Foxconn.

Foxconn zou meerdere configuraties van de grotere iPad testen. Apple zou twee varianten van de tablet willen uitbrengen, waarvan één met een ultra hd-resolutie.

Dat zou betekenen dat het scherm minstens 3840 x 2160 pixels zou hebben, al heeft de iPad een beeldverhouding van 4:3 in plaats van het breedbeeld 16:9-formaat. Analisten spraken eerder al van een dergelijke resolutie.

De andere 12,9 inch iPad zou een scherm dezelfde resolutie hebben als de huidige iPad Air en iPad Mini 2, 2048 x 1536 pixels. Op een formaat van 12,9 inch levert dat een pixeldichtheid van 198 ppi op.

Groter model

Er gaan al langer geruchten dat Apple aan een grotere versie van de iPad werkt. Momenteel heeft het bedrijf twee iPads op de markt, de 9,7 inch grote iPad Air en de iPad Mini met een scherm van 7,9 inch.

Naast versies met een zogenoemd retinascherm met hoge pixeldichtheid biedt Apple van beide versies ook nog steeds een versie met scherm van lagere resolutie aan, de iPad 2 en iPad Mini 1.

Wanneer de grotere iPad op de markt komt is nog niet duidelijk, de bronnen van Padnews noemen april 2014. Analisten spraken eerder al over een verschijnen begin 2014.

Wat is ultra hd en wat heb je eraan?

Lees onze review van de iPad Air

Bekijk wat wij van de iPad Mini 2 vinden