Samsung richt zich de komende jaren ook op Afrika, een sterk opkomende markt voor smartphones.

Dat laat het Zuid-Koreaanse bedrijf aan Reuters weten.

Dit jaar verwacht het bedrijf de helft van alle verkochte smartphones in Afrika te verzorgen. Dat betekent dat Samsung zo'n tien miljoen exemplaren zal verkopen in Afrika.

In totaal zijn twintig miljoen van de honderd miljoen verkochte telefoons op het continent al smartphones. Dat zal de komende jaren waarschijnlijk alleen maar toenemen. Samsung verwacht in 2014 al twee keer zo veel smartphones in Afrika te verkopen dan dit jaar.

Prijs

Het prijspunt van smartphones ligt in Afrika echter veel lager dan in Europa of Noord-Amerika. Vooral de goedkope modellen zijn in trek.

Marktonderzoeker IDC stelde eerder al dat goedkopere toestellen steeds belangrijker worden op de smartphonemarkt. Ook Samsung zou zich naar verluidt in het algemeen meer gaan richten op betaalbare telefoons in plaats van vooral op de high-end-modellen.

Nokia liet onlangs weten dat de best verkochte Lumia-telefoon de Lumia 520 is. Dat toestel kost 160 euro. Samsung hanteert een strategie waarbij het bedrijf tientallen telefoons maakt op alle prijspunten en sommige modellen zijn specifiek gericht op bepaalde markten.

Lees onze review van de Lumia 520

Keuzestress: 62 Samsung-telefoons binnen één jaar