Het nieuwe Android-vlaggenschip van HTC, de opvolger van de HTC One, zou begin 2014 op de markt komen.

Dat meldt de doorgaans betrouwbare Evleaks, een bron die vaker als eerste informatie over nog verschijnen smartphones heeft.

De opvolger van de HTC One, bekend onder ontwikkelnaam M8, zou volgens de informatie in de VS in het eerste kwartaal van 2014 bij alle grote aanbieders verkrijgbaar zijn. HTC One maakte zijn toestellen in het verleden altijd snel beschikbaar in Europa, gelijktijdig met de VS.

Het nieuwe Android-vlaggenschip van HTC zou mogelijk tijdens Amerikaanse elektronicabeurs CES begin januari gepresenteerd worden. Ook wordt rekening gehouden met een onthulling tijdens Mobile World Congress, een beurs rondom mobiele telefonie eind februari in Barcelona.

Snapdragon 800

De opvolger van de HTC One zou een Snapdragon 800 krijgen, dezelfde snelle chip die concurrenten als Samsung, Sony en LG al in toestellen hebben gebouwd. Ook zou de nieuwe HTC 3 gb werkgeheugen krijgen, momenteel is de Galaxy Note 3 van Samsung de enige smartphone op de Nederlandse markt met zoveel ram.

De telefoon zou een full hd-scherm van 5,2 inch krijgen, iets groter dan de 4,7 inch HTC One. Net als de HTC One zou ook de M8 een aluminium behuizing krijgen, mogelijk met vingerafdrukscanner op de achterzijde net als de grotere HTC One Max.

Eerder deze week lekten foto's van die vermeende behuizing uit

Lees onze review van de HTC One