De release van de nieuwe iPad Mini met retinascherm is vertraagd omdat de hogeresolutieschermen inbrandproblemen vertonen.

Dat meldt ETnews. Het probleem doet zich specifiek voor bij de kleine retinaschermen van de iPad Mini 2. Deze schermen maken gebruik van Sharps energiezuinige IGZO-paneel.

Inbranding komt voor bij schermen die voor een geruime tijd zijn ingeschakeld en laat vaste elementen als een statusbalk of dock met app-iconen in het huidige beeld verschijnen, ook al worden dergelijke elementen op dat moment niet weergegeven.

De inbranding bij het retinascherm van de iPad Mini 2 zou niet met het blote oog te zien zijn, maar het defect voldoet niet aan de technische eisen van Apple. Samsung heeft volgens ETnews inmiddels een oplossing voor de inbrandproblemen gevonden.

De iPad Mini 2 zou op een onbekende datum in november in de winkels liggen, stelde Apple bij de presentatie. Er gingen direct al geruchten over productieproblemen waardoor de voorraad beperkt zou zijn. Nu wordt dus gesproken van een daadwerkelijke vertraging van de lancering.

15 miljoen

Apple zou inmiddels met Samsung in gesprek zijn om het Zuid-Koreaanse bedrijf vanaf volgend jaar meer retinaschermen voor de iPad Mini 2 te laten produceren. In totaal ontvangt Apple voor het einde van het jaar 15 miljoen schermpanelen van LG, Sharp en Samsung.

De iPad Mini 2 werd tegelijkertijd aangekondigd met de iPad Air, die vanaf 1 november in de verkoop ging.

Hands-on met de iPad Mini 2

Lees ook de review van de iPad Air: indrukwekkend dun en licht