Sony heeft in het derde kwartaal fors meer smartphones verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Er gingen in totaal 10 miljoen telefoons over de toonbank, 12 procent meer dan een jaar eerder. De omzet uit de mobiele divisie van het bedrijf steeg met 39,3 procent naar 418 miljard yen (3,1 miljard euro).

Dat heeft het Japanse bedrijf donderdag bekendgemaakt bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Er werden niet alleen 'significant' meer telefoons verkocht, maar de gemiddelde verkoopprijs steeg ook.

Desalniettemin verloor Sony nog 0,9 miljard Yen (6,7 miljoen euro) op de mobiele divisie. Dat is ruim 150 miljoen euro minder dan vorig jaar.

Films

Als geheel boekte Sony een omzet van 13,1 miljard euro, zo'n 10 procent meer dan vorig jaar. De operationele winst daalde van 145 naar 44 miljoen euro, onder meer door slechte prestaties in de filmtak van Sony.

Ook videocamera's en digitale camera's werden minder verkocht. De omzet van de gametak steeg met 5 procent, al werd een operationeel verlies van 6 miljoen euro geleden.

Sony maakt nog steeds het meest winst uit zijn afdeling die in Japan levensverzekeringen verkoopt. Daarmee werd in het derde kwartaal een operationele winst van 290 miljoen euro geboekt, meer dan de winst van het concern als geheel.

Bekijk onze review van de nieuwe Xperia Z1

Hoeveel Playstations verkoopt Sony nog?