Het verwachte tekort aan iPad Mini 2-exemplaren wordt naar verluidt veroorzaakt door leverancier Sharp die niet genoeg schermen kan produceren.

Dat bericht Digitimes op basis van anonieme bronnen.

Het bericht komt een dag nadat Tim Cook, CEO van Apple, bij de presentatie van de kwartaalcijfers waarschuwde dat er waarschijnlijk een tekort aan nieuwe iPad Mini's zal zijn.

De nieuwe kleine tablet van Apple komt later in november op de markt, maar een specifieke datum heeft Apple nog niet genoemd. De iPad Air, die tegelijkertijd werd aangekondigd, ligt vrijdag 1 november al in de winkels. Cook stelde dat het nog niet zeker is of er genoeg exemplaren van de nieuwe Mini zullen zijn voor het eind van 2013.

Retina

Digitimes meldt nu dat dit komt door leverancier Sharp Display. Het Japanse bedrijf neemt 40 procent van de productie van het 7,9 inch-scherm voor zijn rekening. LG Display verzorgt de andere 60 procent.

De iPad Mini 2 heeft onder meer een retinascherm. Dat wil zeggen dat de resolutie hoger is dan bij het vorige model. Dat zou voor problemen zorgen bij de productie. Analisten stelden eerder al dat er voor 2014 geen noemenswaardige aantallen nieuwe iPad Mini's geleverd zullen worden.

Bekijk onze hands-on met de iPad Mini met retinascherm

Lees onze review van de dunne en lichte iPad Air