Google heeft per ongeluk informatie en een afbeelding van de nog niet aangekondigde Nexus 5 online gezet.

Donderdagnacht (Nederlandse tijd) verscheen op de Amerikaanse site kort de Nexus 5 in plaats van de Nexus 4. Het nog niet aangekondigde toestel dat door LG gemaakt wordt zal in de Verenigde Staten 349 dollar gaan kosten.

De klant krijgt daarvoor een 16 GB-smartphone met een full hd-scherm van 4,95 inch en een Snapdragon 800-processor van 2,3 GHz. Er is ook een 32 GB-model verkrijgbaar.

De prijs is vergelijkbaar met de Nexus 4, hoewel er bij de introductie van die telefoon ook een 8 GB-model beschikbaar was voor 299 dollar. Nexus-toestellen worden door Google in samenwerking met een Android-fabrikant gemaakt. De apparaten hebben de nieuwste versie Android en zijn vaak goedkoop voor de specificaties die worden geboden.

Android 4.4

Op de afbeelding is ook Android 4.4 Kitkat te zien. Wat vooral opvalt is dat de chatapplicatie Hangouts op de plek van de sms-app te vinden is. Dat komt overeen met geruchten dat in Android 4.4 diverse chatapps als sms-app kunnen worden ingesteld. Dat zou betekenen dat sms'jes in Hangouts gelezen en beantwoord kunnen worden.

Donderdagavond lekten er ook al afbeeldingen van het nieuwe toestel uit. Deze komen overeen met de foto die te vinden was op de site van Google zelf. De Nexus 5 en Android 4.4 worden naar verwachting nog in oktober gepresenteerd. Hints in berichten van Kitkat wijzen op een lancering op 28 oktober.

Bekijk diverse screenshots van Android 4.4