Op een gelekte foto is de HTC One Max naast de HTC One te zien. De phablet van HTC zou een vingerafdrukscanner hebben.

De foto's van de HTC One Max werden gepubliceerd op het Chinese sociale netwerk Weibo, ontdekte Mobileaks. Op de foto is de HTC One Max te zien, met ter vergelijking aan weerszijden een HTC One.

Te zien is dat de One Max duidelijk groter is dan de reguliere One, die een 4,7 inch scherm heeft. Volgens de geruchten zou de One Max een 5,9 inch scherm krijgen, met dezelfde resolutie van 1920 x 1080 pixels als de HTC One.

Vingerafdrukscanner

Ook de achterzijde van de HTC One Max staat op de foto. Net als bij de kleinere HTC One Mini is ook de One Max uiterlijk vrijwel identiek aan de One. Alleen een vierkant recht onder de cameralens valt op.

Volgens geruchten zou het vierkantje een vingerafdrukscanner zijn. Gebruikers zouden het toestel met hun vingerafdruk kunnen ontgrendelen, zoals dat ook kan bij de eerder deze week gepresenteerde iPhone 5S (hands-on). Of de HTC One Max inderdaad een vingerafdrukscanner krijgt is nog niet duidelijk.

Processor

De processor van de HTC One Max zou volgens eerdere geruchten de snelle Snapdragon 800 zijn, die bijvoorbeeld ook in de ongeveer even grote Samsung Galaxy Note 3 zit.

Dat gerucht wordt echter tegengesproken door het doorgaans betrouwbare EVleaks. Die meldt dat de One Max een quadcore 1,7 GHz Snapdragon S4 Pro krijgt. Dat type chip zit ook in de HTC One Mini.

Lees onze review van de HTC One

Lees onze review van de HTC One Mini