De nieuwe tablet van Amazon, de volgende Kindle Fire HD, is op foto's uitgelekt. De tablet komt weer in 7 inch en een 8,9 inch formaat uit.

De tablets met een zwaar aangepaste vorm van Android hebben een nieuw ontwerp gekregen, is te zien op foto's van BGR Waar de vorige Kindle Fire HD-tablets erg ronde hoeken en een afgeronde achterzijde had, oogt het nieuwe model wat hoekiger.

Daarbij zijn de knoppen voor volume en de sluitknop op het schuine gedeelte van de achterzijde. Op de foto's is enkel de 7 inch variant te zien, het grotere 8,9 inch model zou er echter identiek uitzien.

Snapdragon 800

De tablets zouden beiden voorzien worden van quadcore Snapdragon 800-chips, geklokt op een snelheid hoger dan 2 GHz. Ook zouden beide tablets 2 GB werkgeheugen krijgen en keuze uit opslagruimte van 16, 32 of 64 GB.

Het scherm van de 7 inch Fire HD zou een full hd-resolutie van 1920 x 1200 pixels krijgen, het 8,9 inch model een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Beide modellen zouden achterop een 8-megapixelcamera hebben.

De tablets zouden allebei lichter zijn dan de huidige modellen en ook fijner in de hand liggen. De tablets zouden in de komende weken aangekondigd worden, waarbij het 8,9 inch model pas in november beschikbaar zou zijn. Het 7 inch model zou al sneller te krijgen zijn.

Of de tablets ook direct in Nederland beschikbaar zijn is niet bekend. De huidige Kindle Fire HD-tablets kwamen in november 2012 in de VS uit, maar waren pas vanaf juni 2013 in Nederland te bestellen.