Vodafone zet een nieuwe technologie in om het mobiele signaal op specifieke plekken te verbeteren.

Dat laat de provider dinsdag weten.

Vodafone is de eerste aanbieder in Nederland die de small cell-technologie inzet, aldus de provider zelf. Small cells zijn kleine zendmasten met een bereik van tien tot enkele honderden meters. Met deze antennes kan de capaciteit van het netwerk op specifieke locaties worden verhoogd.

Vodafone zet een combinatie van 3G en 4G-small cells in op 'drukke locaties in stedelijke gebieden'. De kwaliteit van het mobiele internet moet op die locaties dan verbeteren. Ook worden de small cells in Vodafone- en Belcompanywinkels ingezet om klanten ervaring te laten opdoen met 4G.

Locaties

"Er is door de sterke groei in dataverkeer op steeds meer plaatsen tijdens specifieke momenten een grotere vraag naar datacapaciteit dan aan aanbod beschikbaar", legt woordvoerder Richard Mes uit aan NUtech. "Voorbeelden hiervan zijn het Vrijthof te Maastricht op de 11e van de 11e, het Leidscheplein in Amsterdam op een zomerse dag en overvolle perrons op grotere stations."

In de toekomst wil Vodafone de small cells ook inzetten in stadscentra, op vliegvelden, rond kantoren en bij stadions. Ook grote evenementen en toeristische locaties worden waar nodig voorzien van deze oplossing.

Vodafone zette begin deze maand het 4G-netwerk aan op diverse locaties in Nederland, waaronder Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.  Bekijk ons overzicht van de locaties en toestellen waarmee 4G van Vodafone werkt.