Vodafone activeert maandag het 4G-netwerk in de Randstad. Bekijk hieronder een overzicht van de exacte dekking en welke telefoons en abonnementen al met 4G van Vodafone werken.

Vodafone gebruikt zowel de 800 als 1800 MHz-frequentie en toestellen die op deze frequenties werken zijn:

Toestellen

Blackberry Z10 en Q10
Sony Xperia Z, SP, Z1, Z Ultra
HTC One, One Max
Samsung Galaxy S4, S4 Mini, SIII en Galaxy Note II en Note 3
Apple iPhone 5, 5S en 5C
Nokia Lumia 920, 820, 925, 1020
LG Nexus 5, G2

Vodafone laat echter aan NUtech weten dat niet alle fabrikanten hun toestellen hebben vrijgegeven voor het 4G-netwerk van Vodafone. Dat zal later wel gebeuren. 

Alle high-end-toestellen die na het schrijven van dit artikel uitkomen, zullen hoogstwaarschijnlijke alle Nederlandse 4G-netwerken ondersteunen.

Abonnementen en dekking

Alle Red-abonnementen van Vodafone zijn geschikt voor 4G. Zowel nieuwe als bestaande abonnees krijgen zonder extra kosten het snellere mobiele internet. Nieuwe klanten krijgen per direct 4G aangeboden, bestaande abonnees worden deze maand overgezet.

Vodafone rolt 4G eerst uit in de Randstad. Dat betekent dat het vanaf maandag beschikbaar is in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Ook kleinere plaatsen rond deze steden vallen onder de huidige dekking. Het gaat dan om bijvoorbeeld: Berkel en Rodenrijs, Capelle aan den IJssel, Schiedam, Vlaardingen, Amstelveen, Hoofddorp en Haarlem.

Ook andere steden in Nederland hebben al 4G zoals Maastricht. Een compleet overzicht is te bekijken op de dekkingskaart van Vodafone. De lichtpaarse gedeeltes hebben 4G-dekking.