Apple zou aan een eigen technologie voor spraakherkenning werken. Nu is Siri, de stembesturing van Apple, nog afhankelijk van het bedrijf Nuance.

Volgens Xconomy zou Apple al een paar maanden een geheimzinnig kantoor vlakbij de campus van MIT in Boston hebben. MIT is één van 's werelds meest gerenommeerde technische universiteiten. Apple zou een klein team van vooraanstaande wetenschappers in de spraaktechnologie hebben samengesteld.

De leden van dat team werken waarschijnlijk aan Siri, is volgens Xconomy af te leiden aan de functiebeschrijvingen van de wetenschappers. Sommigen van hen zijn ex-Nuance medewerkers.

Spraakbesturing Siri is voor zijn werking afhankelijk van Nuance. Wanneer een iOS-gebruiker Siri een vraag stelt of opdracht geeft, zet technologie van Nuance de gesproken zin om in tekst.

Vervanging

Of Apple met het team wat het heeft samengesteld aan een vervanging voor Nuance of juist een betere integratie van de technologie werkt is niet duidelijk.

De oprichter van Siri, een bedrijf dat Apple in 2010 overnam voor integratie in iOS, zegt tegenover 9to5Mac dat Siri niet erg afhankelijk is van Nuance. Mocht Apple een goed werkende alternatieve tekst-naar-spraak en spraak-naar-tekst dienst ontwikkelen, zou die makkelijk geïmplementeerd kunnen worden.