De goedkopere versie van de iPhone zou in twee varianten uitkomen. De telefoons zouden beiden van plastic zijn, maar onder andere op gebied van processor verschillen.

Dat zou te zien zijn in documenten die via het Chinese sociale netwerk Weibo zijn gelekt, schrijft Phone Arena. In de documenten is te lezen dat de twee varianten de codenamen 'Zenvo' en 'Zagato/Bertone' dragen.

De iPhone met codenaam Zenvo zou het meest betaalbaar zijn. Het toestel zou een door Samsung gefabriceerde dualcore 1,23 GHz processor hebben, en 1 GB werkgeheugen. De processor draagt de naam 'H5P'. Deze goedkoopste iPhone Lite zou al in massaproductie zijn.

Chinese markt

De mogelijk duurdere 'Zagato/Bertone' heeft volgens de documenten een chip met de naam 'H6P', het vermogen en fabrikant zijn daarbij echter onvermeld. De 'Zagato/Bertone' zou specifiek voor de Chinese markt bedoeld zijn; de antenne voor 4G-internet ondersteunt de lokale standaard in China.

Beide toestellen zouden net als de iPhone 5 een 4 inch scherm hebben en beschikken over 4G en Bluetooth 4.0.

De anonieme Chinese bron heeft ook een nieuwe foto van de plastic iPhone-behuizing in meerdere kleuren gepubliceerd. Het is niet geheel duidelijk of beide toestellen zo'n behuizing krijgen, of alleen de goedkoopste van de twee.

Wanneer de goedkopere iPhone op de markt verschijnt, is niet duidelijk. Naast een goedkoper toestel werkt Apple hoogstwaarschijnlijk ook aan de iPhone 5s.

Bekijk een overzicht van wat we tot nu toe weten van de iPhone Lite