De Nokia Lumia 925 is vanaf eind augustus in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 549 euro.

Dat meldt Nokia maandag. Het nieuwe high-end toestel bestaat uit polycarbonaat, met zijkanten van metaal. Het apparaat onderscheidt zich voornamelijk van de Lumia 920 door het uiterlijk.

In tegenstelling tot de huidige Lumia-reeks is de 925 niet in felle kleuren verkrijgbaar. De telefoon verschijnt in het wit, grijs en zwart. Wel zijn er oplaadcovers, waarmee het toestel draadloos kan worden opgeladen, in geel, rood, zwart en wit.

Het toestel heeft net als zijn voorganger een 8,7 megapixel-camera. Door verbeteringen aan de cameratechnologie en software moeten foto's toch mooier zijn dan foto's gemaakt met de Lumia 920. Beide camera's zijn volgens Nokia bijzonder geschikt voor donkere situaties.

Action shot

Bovendien zijn er verschillende nieuwe softwarefuncties voor de camera, waarmee foto's direct kunnen worden bewerkt en veel foto's achter elkaar kunnen worden gemaakt. Ook 'action shot', dat verschillende foto's combineert tot één beeld, is nieuw. Die functie doet denken aan Samsungs drama shot, dat werd geïntroduceerd bij de Galaxy S4.

Het oled-scherm van de Lumia 925 is 4,5 inch en is volgens het Finse bedrijf helderder dan ooit. De resolutie komt uit op 1280 x 768 pixels. De telefoon weegt 139 gram en is 8,5 millimeter dik. Dat in vergelijking met de 185 gram en 10,7 millimeter van de Lumia 920. 

De specificaties zijn verder nagenoeg gelijk aan de Lumia 920, met een dual-core processor van 1,5 GHz, 1 GB RAM-geheugen en 16 GB opslagruimte.