HTC komt binnenkort met een kleinere en grotere variant van de HTC One. De telefoons met een 4,3 en 5,9 inch-scherm zijn veelvuldig gelekt. Wij zetten de belangrijkste details op een rij.

1.) Uiterlijk

We kunnen kort zijn over het ontwerp van de beide toestellen. In ieder geval de HTC One Mini ziet er precies hetzelfde uit als de huidige HTC One (review). Dat is op verschillende gelekte afbeeldingen te zien. Er zijn nog geen afbeeldingen gelekt van de HTC One Max, hoewel ook voor die telefoon hetzelfde uiterlijk wordt verwacht.

2.) Specificaties Mini

De HTC One Mini, ook wel M4 genoemd, krijgt een 4,3 inch scherm en een dual core-processor. Die chip is minder krachtig dan de quad core-variant in de normale One. Verder heeft het scherm een iets lagere resolutie dan het 4,7 inch-scherm van de HTC One. Het gaat om een hd-resolutie van 720p.

Het werkgeheugen blijft met 2 GB wel gelijk, maar de Mini heeft met 16 GB iets minder opslagcapaciteit. De verwachte accu van 1700 mAh is ook minder krachtig, maar dat is logisch met een kleiner scherm en lagere resolutie. De One heeft 2300 mAh.

3.) Specificaties Max

De HTC One Max krijgt naar verwachting een 5,9 inch-scherm, diverse bronnen bevestigen dat. De resolutie komt uit op 1920 x 1080 pixels, gelijk aan die van de HTC One. Het aantal pixels per inch komt dus wel lager uit omdat het scherm groter is. Daardoor zou het scherm minder scherp zijn.

De Max gaat schuil onder de werknaam T6 en dat toestel gaat volgens geruchten draaien op de Snapdragon 800-chip van Qualcomm. Deze 2,3 GHz processor zal in veel toekomstige toptoestellen worden gebruikt. Het is de snelste smartphonechip van Qualcomm op dit moment. De HTC One heeft een Snapdragon 600 van 1,7 GHz.

Het werkgeheugen van de One Max komt ook uit op 2 GB en de opslagcapaciteit is ook 16 GB, maar kan worden uitgebreid met een MicroSD-kaart. De Max moet ook worden uitgerust met een stylus voor het maken van aantekeningen. De accu krijgt een capaciteit van 3300 mAh. Mogelijk draait het toestel op Android 5.0, een nieuwe versie van het besturingssysteem die nog niet officieel is aangekondigd.

4.) Lancering en prijs

Opvallend genoeg lijken vrijwel alle details van de One Mini en One Max op straat te liggen, maar een lanceerdatum is nog nooit genoemd. Ook informatie over de prijs ontbreekt nog. De logische verwachting is dat de Max rond de 600 of 700 euro gaat kosten, net als de andere high end-toestellen van diverse fabrikanten. De Mini kan iets goedkoper worden omdat er minder indrukwekkende specificaties worden gebruikt.

Lees meer over de producten van HTC