HP is van plan terug te keren op de smartphonemarkt. Het bedrijf wil een smartphone uitbrengen die klanten een unieke ervaring moet bieden.

Dat zei Yam Su Yin, HP-directeur voor consumenten-pc's en mediatablets in Azië en het Pacifisch gebied tegen The Indian Express. 

De HP-topvrouw liet weten dat het bedrijf zich concentreert op alle segmenten, waaronder tablet-pc's, notebooks en all-in-ones. Op de vraag of er ook een smartphone in het verschiet ligt, antwoordde Yam Su Yin bevestigend.

"Het antwoord is 'ja', maar ik kan niet zeggen wanneer. Het zou dom zijn als we 'nee' zeiden. HP moet zich in de strijd mengen", aldus de HP-directrice.

WebOS

Het bedrijf zette eerder hoog in op smartphones, onder meer met de overname van Palm en diens mobiele besturingssysteem webOS in april 2010. HP's webOS-toestellen wisten echter geen vuist te maken tegen populairdere iOS- en Android-smartphones.

Na het debacle met webOS lijkt het voor de hand te liggen dat HP zijn aankomende smartphone op Android zal laten draaien. Het bedrijf heeft zelf echter nog geen specificaties van het aankomende toestel onthuld.