Er zijn foto's gelekt die wijzen op een geüpdatete en aluminium versie van de Sony Xperia Z.

Naar verluidt gaat het om een versie met de codenaam 'Sony Honami'. Er lekten al eerder een foto uit en de nieuwe beelden bevestigen het uiterlijk.

Opvallend is dat de telefoon veel weg heeft van de Xperia Z, het huidige toptoestel van Sony. De randen zijn hetzelfde, maar lijken van aluminium te zijn gemaakt. Ook dezelfde klepjes als op de Xperia Z zijn zichtbaar, mogelijk is de Honami dus ook waterdicht.

Er is nog erg weinig bekend over de verwachte lanceerdatum van het toestel. Sony onthulde vorige week nog de 6,44 inch Xperia Z Ultra.

Volgens eerdere geruchten over de Honami zou het toestel een veel betere camera krijgen die beschikt over 20 megapixels. Op de foto's die op een blog verschenen, is echter geen uitstulping te zien rond de camera en de telefoon zelf lijkt erg dun, onlogisch voor een toestel met een dergelijk verbeterde camera-sensor.

Verder zou het scherm 5 inch zijn en wordt de nieuwe Snapdragon 800-chip in het product verwerkt. Deze processor zal ook in de Z Ultra en mogelijk nieuwe toestellen van HTC en Nokia verwerkt worden. Ook Samsung gebruikt de chip al in beperkte mate.