De volgende grote versie van Android, versie 5.0 met bijnaam 'Key Lime Pie', zou in oktober uitkomen en is door optimalisaties ook geschikt voor oudere toestellen.

Volgens bronnen van VR-Zone presenteert Google de volgende grote versie van Android eind oktober. Verwacht werd dat Google Android 'Key Lime Pie' in mei al tijdens Google I/O zou presenteren.

Android zou echter bewust vertraagd zijn om smartphonemakers een rustpauze te geven. De site meldt niets over nieuwe functies in de grote nieuwe versie van Android.

Minder zwaar

Wel melden bronnen dat Android 5.0 veel beter geschikt is voor oudere of minder krachtige smartphones. Key Lime Pie zou soepel draaien op apparaten met maar 512 MB werkgeheugen.

Het huidige Android 4.2 heeft wat meer paardenkracht nodig, de laatste versie die soepel op apparaten met 512 MB werkgebeugen draaide was Android 2.3.

Ook zou Google de presentatie van Android 5.0 eventueel combineren met het onthullen van het volgende Nexus-toestel. Dat zou de Motorola X Phone zijn, een stevig en krachtig Android-toestel waar al langere tijd geruchten over gaan.