Apple werkt op dit moment aan vier nieuwe iPhones. Een goedkoper model, de iPhone 5s en twee iPhones met grotere schermen.

Dat onthullen vier anonieme bronnen tegenover het doorgaans goed ingelichte Reuters.

De komst van de iPhone 5s en goedkopere iPhone lijken inmiddels zeker. Daar gaan al maanden geruchten over. De bronnen van Reuters, die onder meer bij onderdelenleveranciers werkzaam zijn, stellen dat er ook gekeken wordt naar iPhones met een 4,7 en 5,7 inch-scherm.

Apple zou leveranciers opdracht hebben gegeven om grotere schermen te maken in het kader van een test. Het is nog niet duidelijk of de producten ook echt gemaakt gaan worden, aldus de bronnen.

"Ze veranderen productspecificaties constant en tot op het laatste moment, dus je kan nooit met zekerheid zeggen of het het laatste prototype is", aldus een bron. De twee grotere iPhones zouden op z'n vroegst volgend jaar uitkomen.

iPhone 5s

De huidige iPhone 5 heeft een 4 inch-scherm en de opvolger, de iPhone 5s, zal hetzelfde formaat hebben. Naar verwachting wordt dat toestel in de herfst gepresenteerd. Het zal waarschijnlijk gaan om een kleine update qua hardware, maar volgens Reuters zal Apple technologie introduceren waardoor de telefoon met een vingerafdruk ontgrendeld kan worden.

Het toestel zal draaien op iOS 7, een drastisch aangepaste versie van het mobiele besturingssysteem.

Goedkopere iPhone

De bronnen van Reuters melden bovendien dat de veel besproken goedkope iPhone inderdaad van plastic gemaakt zal worden en in zes kleuren verkrijgbaar zal zijn. Apple zou spreken over een prijs van 99 dollar, hoewel daarover nog geen definitief besluit is genomen. Eerder deze maand lekten ook al foto's uit van het vermeende toestel.

Bekijk een overzicht van de geruchten rond de goedkope iPhone