Samsung heeft officieel de Galaxy S4 Zoom aangekondigd. De smartphone is een variant op de S4 met een betere camera.

Volgens Samsung moet de S4 Zoom bruikbaar zijn als smartphone, maar ook als compactcamera. 

De camera heeft een sensor van 16 megapixels met 10x optische zoom. De camera gebruikt optische beeldstabilisatie en een Xenon-flitser.

De software is veranderd om de fotomogelijkheden beter tot hun recht te laten komen. Met de 'Zoom Ring' is het mogelijk om tijdens het bellen foto's te maken en direct te mms'en naar de andere persoon in het gesprek.

De functie Photo Suggest toont afbeeldingen van andere gebruikers en kan tips geven over mooie fotolocaties. Verder zijn verschillende camerafuncties van de S4, zoals Drama Shot en Sound & Shot, ook aanwezig in de Zoom.

4,3 inch

Als smartphone is de S4 Zoom wel beduidend minder indrukwekkend dan de Galaxy S4 (lees hier de review). In plaats van een full hd-scherm van 4,99 inch heeft de S4 Zoom hetzelfde scherm als de S4 Mini, van 4,3 inch met een resolutie van 960 bij 540 pixels.

De dualcore-processor van 1,5 GHz is zelfs nog iets minder snel dan die van de S4 Mini. De S4 Zoom heeft verder 1,5 GB RAM-geheugen en 8 GB interne opslag, waarvan 5 GB beschikbaar is voor de gebruiker. Dit kan worden uitgebreid met een MicroSD-kaart.

De batterij is met 2330 mAh zo'n 20 procent groter dan die van de S4 Mini. Verder is het toestel met 15,4 milimeter wel fors dikker dan de standaard S4. Laatstgenoemde is slechts 7,9 milimeter dik.

De S4 Zoom komt in de zomer naar Nederland voor 549 euro.