Samsung werkt aan een nieuwe Galaxy Note-tablet met een scherm van 12,2 inch. De tablet wordt uitgerust met een hoge-resolutiescherm van Sharp.

Dat meldt de Koreaanse techsite ETNews. De website zou het nieuws hebben vernomen via anonieme 'bronnen uit de industrie'.

De nieuwe Galaxy Note-telg wordt volgens de geruchten uitgerust met een IGZO-scherm van Sharp, met een formaat van 12,2 inch. De schermresolutie zou 2560 bij 1600 pixels bedragen.

iPad Maxi

Samsung wil de tablet in het najaar op de markt brengen, meldt ETNews. Met de tablet zou Samsung Apple naar de kroon willen steken. Volgens geruchten die eind mei de kop opstaken zou Apple in de eerste helft van 2014 een 'iPad Maxi' met 12,9-inch scherm willen uitbrengen.

Verdere specificaties over de 12,2-inch Note zijn nog niet bekend, behalve dat het toestel net als de overige tablets uit de Galaxy Note-serie geleverd zou worden met Samsungs drukgevoelige stylus, de S-Pen.

Als de geruchten kloppen, wordt de nieuwe Note Samsungs grootste Android-tablet tot nog toe. Andere fabrikanten brachten eerder al wel tablets met grotere formaten uit, zoals Archos met zijn 13,3-inch FamilyPad, maar die hadden doorgaans een lagere schermresolutie.