Nokia is maandag in Duitsland begonnen met de verkoop van zijn nieuwste vlaggenschiptoestel, de Lumia 925. De Windows-smartphone komt pas in het najaar naar Nederland.

Nokia's nieuwe topmodel heeft een behuizing met aluminium randen en een achterkant van polycarbonaat. De telefoon draait op Windows Phone 8 en verschilt met name qua uiterlijk van zijn voorganger, de Lumia 920.

De telefoon, die medio mei werd geïntroduceerd, is vanaf maandag verkrijgbaar in Duitsland en zal de komende dagen en weken ook in andere landen in de schappen belanden. 

De adviesprijs van het nieuwe toestel bedraagt in Duitsland 599 euro. In Nederland komt het toestel pas in het najaar op de markt.

Camera

Het toestel heeft net als zijn voorganger een 8,7-megapixelcamera. Door verbeteringen aan de cameratechnologie en software moeten foto's toch mooier zijn dan foto's gemaakt met de Lumia 920. Beide camera's zijn volgens geschikt voor donkere situaties.

Later dit jaar zal Nokia onder meer de 920 updaten, waardoor de verbeterde cameratechnologie ook op oudere toestellen beschikbaar komt.

Afmetingen

Het oled-scherm van de Lumia 925 meet 4,5 inch en is volgens het Finse bedrijf helderder dan ooit. De resolutie bedraagt 1280 bij 720 pixels. 

Het toestel weegt 139 gram en is 8,5 millimeter dik. Daarmee is het toestel lichter en dunner dan zijn voorganger die 185 gram weegt en 10,7 millimeter dik is. De specificaties zijn verder nagenoeg gelijk.

Glance Screen

Het nieuwe toestel is tevens de eerste Lumia die wordt geleverd met de 'nieuwe' Glance Screen-app. Deze app zorgt ervoor dat de tijd en batterijstatus te zien zijn, zonder dat men het toestel hoeft aan te raken. Met een dubbele tik op het touchscreen is het toestel uit zijn slaapstand te halen. 

Hoewel Glance Screen zijn Lumia-debuut maakt op de 925, is de app overigens niet echt nieuw: Nokia's vroegere Symbian-toestellen beschikten ook al over deze functie. 

Lees alles over Nokia en nieuwe Lumia-toestellen op NUtech