De Chinese smartphonefabrikant Oppo heeft de Ulike 2S aangekondigd, een nieuwe Android-smartphone die de Ulike 2 opvolgt. Het nieuwe toestel krijgt onder meer een groter scherm met hd-resolutie.

Oppo kondigde de smartphone donderdag aan. Het grootste verschil met de Ulike 2 is het scherm: het 4,5-inch scherm van zijn voorganger maakt in de Ulike 2S plaats voor een beeldpaneel van 5,5 inch. De resolutie wordt daarbij opgekrikt van 960 bij 540 pixels naar 1280 bij 720 pixels.

Hoewel de Ulike 2S net als zijn voorganger over een 8-megapixel achtercamera en 5-megapixel frontcamera beschikt, zijn de prestaties van beide camera's verbeterd, aldus Oppo. Daarnaast is de capaciteit van de verwijderbare accu verhoogd van 2020 mAh naar 3000 mAh.

Dualsim

Verdere specificaties van het toestel zijn nog niet bekend, al is wel duidelijk dat de smartphone ruimt biedt aan twee simkaarten. 

De kans lijkt klein dat Oppo het nieuwe toestel buiten China op de markt brengt, maar de telefoons van de Chinese fabrikant zijn doorgaans wel populair bij smartphonegebruikers die hun toestel uit het buitenland importeren.