Samsung zal zijn nieuwe Galaxy Tab 3 10.1 uitrusten met een Intel-processor, in plaats van een mobiele chip met ARM-architectuur.

Dat meldde persbureau Reuters donderdag op basis van uitlatingen van een anonieme bron die kennis zou hebben van Samsungs tabletplannen.

Volgens de bron zou Samsung minimaal één high-end Galaxy-tablet uitrusten met een Intel Clover Trail+-processor, een mobiele Atom-chip met x86-architectuur. Tot nog toe waren mobiele chips met een ARM-architectuur gangbaar in tablets en smartphones.

Windows-tablets

Samsung gebruikte al wel Intel-processors in zijn ATIV-tablets, die op Windows draaien. Maar de Android-tablets van het Koreaanse bedrijf beschikten vooralsnog steeds over ARM-chips.

Volgens Korea Times wil Samsung in verband met leveringstekorten minder afhankelijk worden van zijn eigen Exynos-processors. Intel zou het bedrijf voordelige prijzen bieden en bereid zijn samen te werken om zijn aandeel op de mobiele markt te vergroten.

Samsung en Intel hebben nog niet officieel gereageerd op de geruchten. Mogelijk wordt op 20 juni meer duidelijk: Samsung zou dan nieuwe Galaxy Tab-modellen aankondigen.