Donderdagavond zijn specificaties uitgelekt van een nieuwe HTC-phablet waarover al enige tijd geruchten de ronde doen. Het toestel zou een full-hd scherm van 5,9 inch krijgen.

Dat meldde evleaks donderdag via een nieuwsbericht op een smartphoneblog. Evleaks brengt wel vaker correcte informatie over nieuwe HTC-toestellen naar buiten voordat deze zijn aangekondigd.

De HTC T6 - de codenaam van de verwachte phablet (een kruising tussen een tablet en smartphone) - is al enige tijd onderwerp van de nodige geruchten. Het zou gaan om een grotere broer van de HTC One, de vlaggenschipsmartphone van de Taiwanese mobieltjesfabrikant. 

In een review werd de HTC One (zie foto) door NUtech bestempeld als 'beste smartphone van het moment'.

5,9 inch

Volgens evleaks krijgt het toestel een 5,9-inch scherm aan boord met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daarmee zou het scherm een slag groter worden dan dat van de HTC One (4,7 inch), maar wel dezelfde resolutie behouden.

De T6, waarvan de daadwerkelijke productnaam nog onthuld moet worden, zal draaien op een Snapdragon 800-processor van Qualcomm, een quadcore-chip van 2,3 GHz. De One heeft een iets tragere Snapdragon 600-processor (1,7 GHz quadcore) aan boord.

Opslag

Het nieuwe toestel zou verder beschikken over 2GB werkgeheugen en 16GB aan ingebouwde opslagruimte. HTC zou de phablet tevens voorzien van een microSD-kaartslot, zodat gebruikers de opslagcapaciteit zelf kunnen uitbreiden.

De camera achter op het toestel zou gelijk zijn aan de 'Ultrapixel'-camera uit de HTC One, die een effectieve fotoresolutie heeft van 4,3 megapixels. De camera beschikt over optische beeldstabilisatie. Voor op het toestel zou een 2,1-megapixelcamera te vinden zijn.

Penbediening

Evleaks weet verder te melden dat HTC hoog inzet op de penbediening, een van de sterkste punten van concurrent Galaxy Note van Samsung. Naar verwachting brengt Samsung in juli of augustus de Galaxy Note 3 op de markt.

Daarnaast zou het toestel beschikken over een vingerafdrukscanner. Ook zou HTC het toestel optioneel leveren met een batterijcover, die de capaciteit van de interne accu (3300 mAh) uitbreidt met nog eens 1250 mAh. Volgens evleaks komt de T6 tegen het einde van de zomer of in de herfst op de markt. 

Mogelijk zal het toestel niet draaien op het huidge Android Jelly Bean, maar op Android Key Lime Pie, dat tegen het einde van dit jaar verwacht wordt. 

Lees alles over HTC in ons dossier op NUtech