Motorola lanceert deze zomer weer een nieuw vlaggenschip in zijn smartphone-lijn. Het toestel zal de naam Moto X dragen.

Dat zei CEO Dennis Woodside tijdens de D11-conferentie van AllThingsD

Sinds Google vorig jaar Motorola overnam is het opvallend stil gebleven bij het bedrijf. De maker van de RAZR maakte geen opvallende toestellen en gaf niets weg over de plannen voor de komende jaren.

De Moto X is volgens Woodside een 'hero device' die het bedrijf weer op de kaart moet zetten. 

Sensoren

Volgens Woodside zal de telefoon zich onderscheiden omdat deze verschillende sensoren zal bevatten die zeer weinig batterij verbruiken. Zo kan de telefoon altijd weten wat er om de gebruiker heen gebeurt en daarop inspelen. 

Als voorbeeld noemt hij dat de telefoon 'voelt' dat deze uit de zak van de gebruiker wordt gehaald, waarna meteen automatisch de camera-app wordt gestart. Ook als de smartphone zich in een auto bevindt, zal deze zich anders gedragen. 

Bekijk het volledige interview met Dennis Woodside van Motorola:

Uniek is dat de smartphone geheel in de VS zal worden gemaakt. Zelfs het assemblageproces van het toestel, dat normaal gesproken in Azië gebeurt, vindt in Texas plaats.

In een persbericht stelt het bedrijf dat het hierdoor in staat zal zijn om sneller in te spelen op de vraag naar het toestel, en de telefoon sneller te kunnen leveren. "Als onderdeel van Google worden we aangemoedigd om groot in te zetten op dingen die het verschil maken."

Andere toestellen

Naast de Moto X zal Motorola nog een 'handvol' apparaten lanceren tussen nu en oktober. Meer details hierover gaf Woodside niet. 

In december kwamen geruchten naar buiten dat Google zou werken aan een 'X Phone'. Vermoedelijk werd daar de Moto X mee bedoeld.